Vinterleiker 2014: Liv i lavvo`n

Akkurat samtidig med at OL startet i et helt annet hjørne av verden, dro vi i Møllefossen igang vår årlige Vinterleikuke.

Nå er det visst ikke bare i Sotsji vinterværet er ustabilt. Vi har fått besøk av både regn og varmegrader de første dagene av Vinterleikuka vår, men heldigvis er snølaget fortsatt tykt nok til å invitere til herlig snøleik. Det handler bare om å "kle seg godt for vått.."

Også er det bare utrolig deilig å ha den romslige lavvoen på Somletoppen - inne på barnehagens eget uteområde. Det gir også de aller yngste mulighet til å utforske naturelementet snø over en akkurat passe lang strekning - fra inngangsdøra og opp til lavvo-duken. Innenfor der er det alltid varmt og godt; og etter en liten tørke, spise og pustepause går det an å hive seg ut i snøen igjen med nytt mot. 

Vi gleder oss til resten av uka. Aktivitetene er mange og varierte - fra sanseløype i snøen til klatring og basemoro i det som er igjen av brøytehauger og snøhuler på parkeringsplassen. Det går fortsatt fortfort i akebakken, og ski på beina er en spennende utfordring, uansett vær.